Despre noi

In viata totul incepe cu o poveste

Totul a inceput in 13 mai 2013

unii ar zice o zi cu ghinion, prea mult 13; eu zic, privind acum in urma o zi norocosa pentru mine si pentru multi copii la care am ajuns deja si la cei care vom ajunge. In acea zi mama mea a fost operata la Cluj, diagnosticata cu cancer de piele; dupa operatie dorinta ei a fost ca dupa ce ne intoarcem la Zalau sa caut o familie cu copii care se descurca mai greu, ca sa-i ajutam cu niste alimente. Pe vremea aceea lucram la un cabinet de avocatura, mi-am amintit ca dna avocat a ajutat cu divortul o mama de etnie rroma, cu 4 copii; pentru mine aceasta femeie este si ramane o MAMA EROU, o admir si o respect, am invatat multe de la aceasta femeie cu 4 clase, nestiutoare de carte dar mereu o luptatoare care a facut tot posibilul sa ofere copiiilor ei un trai decent si sa-i scoleasca.
Dupa ce ne-am intors acasa le-am facut o vizita, a fost dragoste la prima vedere intre mine si copii; am decis ca mai doresc sa-i ajut, mi-am amintit ca am prieteni care au copii mai mari si ne pot ajuta cu haine pentru ei. Periodic le faceam cate o vizita, imi placea compania lor, ei in ciuda greutatilor cu care se luptau, aveau mereu zambetul pe buze si erau multumiti cu ce aveau. Mama lucra cu ziua intr-o livada din oras, din primavara si pana in toamna sa poata supravietui; aveau de platit chirie, cheltuieli, mancare si toate cele necesare traiului. MAMA EROU cu hainele ramase mici de la copii, ma ruga sa mergem la Garcei sa ducem si la altii si uite asa am ajuns si in acel sat, din Salaj, la vreo 10 km de Zalau.
- In scurt timp la actiunile mele s-a alaturat si Alina, prietena, vecina, asociata. Din fonduri propri, sau donatii de la prieteni, cunostinte sustineam familiile care cresteau an de an. Obiceiul era ca de Craciun si Pasti sa le fim alaturi cu alimente, dulciuri, haine, jucarii; iar pe parcursul anului mai ajutam cu ce era nevoie. Am inceput sa observam cu trecerea anilor cresterea numarului de copii care aveau nevoie de sprijin. Nu prea stiam noi ce va iesi dar ne-am dat seama ca acesti copii au mare nevoie de educatie, de timp petrecut impreuna cu oameni carora le pasa de ei, de soarta lor.

In anul 2017

pe facebook intamplator am dat peste o postare din partea lui Cipri, cu donatii catre copiii din tara; Cipri traieste de cativa ani in Londra (chiar daca nu este aici cu noi, ne sustine mereu cu tot ce poate in actiunile noastre); am inceput sa comunicam si in scurt timp am relizat ca avem ceva in comun, un vis maret de a ajuta si darui, ca ne pasa de soarta acestor micuti si am hotarat toti 3 ca vom infiinta o asociatie. Dupa cateva luni de discutii, intelegeri am pus impreuna bazele asociatiei; deci in vara anului 2018 a luat nastere: ASOCIATIA ALATURI DE COPII si din toamna aceluiasi an am inceput activitatile de sambata ajutati si sustinuti de Parintele Daniel, Parintele Alex, Sora Loredana si voluntarii. La inceput aduceam si copiii din Garcei la Zalau, dar am ajuns la concluzia ca nu-i putem aduce pe toti care doresc sa ni se alature; de aceea la inceputul anului 2019 am inceput sirul activitatilor pe plan local, avand alaturi pe Parintele Andrei si sotia dansului, Simida, care de ocupatie este educatoare.
Drumul nostru nu se opreste aici, abia acum incepe; dorim sa sustinem visele copiilor, sa le fim alaturi; unii ne judeca ca incurajam lenea, eu as zice ca incurajam cresterea, evolutia; noi le oferim undita si ii invatam sa pescuiasca; sa se descurce singuri in viata, sa fie independenti si sa nu stea la mila cuiva cand au nevoie de ceva.
Salutul asociatiei este imbratisarea si as putea spune ca temelia, fundamentul solid pe care construim este: IUBIREA, care vine de la Dumnezeu pentru ca Dumnezeu este insusi IUBIREA. ​

Membrii Fondatori

Presedinte: Ciprian Prodan
Vicepresedinte: Iby Hari
Membru fondator: Alina Herrera Leyla Ghiurco

Parteneri:

Parohia Bisericii Ortodoxe Garcei, Parohia Greco Catolica Zalau, Mănăstirea Greco-Catolică a Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus Zalău , Parohia Reformata Zalau, Asociatia RO 100 Zalau, Asociatia Impreuna-I vom face fericiti Zalau, Asociatia O masa calda Zalau, Asociatia pentru Sustinerea si Educarea Rromilor – ASER Zalau, Asociatia Inimioare fericite Bobota.

Website Logo

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_get_current_user() in /home/alaturidecopii/public_html/wp-includes/capabilities.php:668 Stack trace: #0 /home/alaturidecopii/public_html/wp-content/plugins/smooth-transitions/public/class-smooth-transitions-public.php(136): current_user_can('edit_pages') #1 /home/alaturidecopii/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(287): Smooth_Transitions_Public->buffer_end('') #2 /home/alaturidecopii/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #3 /home/alaturidecopii/public_html/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action(Array) #4 /home/alaturidecopii/public_html/wp-includes/load.php(1007): do_action('shutdown') #5 [internal function]: shutdown_action_hook() #6 {main} thrown in /home/alaturidecopii/public_html/wp-includes/capabilities.php on line 668